Här hittar du rapporter om vad vi gör i kampanjen Revolutionsåret 1917

21 januari 2017

Historisk protestdag, över fyra miljoner demonstrerar med Womens March globalt, största demonstrationsdagen någonsin i USA. Rättvisepartiet Socialisterna arrangerade demonstrationer mot Donald Trump i Luleå och Stockholm tillsammans med Gruvfritt Jokkmokk och Rött Forum mfl.  Vi delade ut detta flygblad:

flyblad100ar-ryrev

flyblad100ar-ryrev2

8 mars – Internationella kvinnodagen

Vi deltog över hela landet i demonstrationer och strejker på Internationella kvinnodagen, bland annat med denna banderoll samt flyers och tidningar om att den ryska revolutionen startade på just internationella kvinnodagen. Ett tema som även i våra tal och möten. Samtidigt pågår den första internationella kvinnostrejken i 57 länder i världen, även med några strejkaktioner och skolstrejker i Sverige.

8mars

 

Anton Nilsson – hundraåringen som gjorde revolution

Under året har vi ordnat/varit med och ordnat flera möten kring nyutgåvan av Anton Nilssons memoarer, med bland annat nytt förord och efterord av Arne Johansson – chefsredaktör för Offensiv. Anton Nilsson var en arbetaraktivist som dömdes till döden för att ha sprängt ett strejkbrytarskepp men som frigavs tack vare arbetarnas massprotester 1917 och reste till Ryssland och deltog i revolutionen. Första bilden är från första maj-firandet i Härnösand i år. Läs mer här

härnösand

För-boksläpp i Stockholm

boksläpp sthlm

Arne Johansson talar på ett arbetarmöte i Västervik

organistationsforum västervik

Sommarläger med ryska revolutionen som tema

Läger_IMG_7158

 

Annonser