Revolutionsåret 1917

100 år sedan ryska revolutionen

Vilka är vi?

Denna hemsida, revolutionen1917, ges ut av Rättvisepartiet Socialisterna. Det är ett socialistiskt parti som dagligen aktiverar sig i mot rasism och sexism – för bostäder, jobb och välfärd åt alla. Rättvisepartiet Socialisterna – RS – har just nu kommunala mandat i Haninge och Luleå kommunfullmäktige samt aktiva partiföreningar i Luleå, Sundsvall, Östersund, Stockholm, Haninge, Eskilstuna, Örebro, Borås, Göteborg och Lund.

RS ger ut veckotidningen Offensiv, med 2500 läsare varje vecka, sedan 1973. RS är den svenska sektionen av CWI – Committee for a Workers´ International – med systerorganisationer i över 40 länder.

RS kämpar för ett demokratiskt socialistiskt samhälle som ett alternativ till dagens kapitalism. Kapitalismen bygger på storföretagen och bankernas vinstmaximering vilket skapar en knivskarp konkurrens, växande  klassklyftor och i förlängningen krig, flyktingkatastrofer och ett fundamentalt klimathot. I avsnittet ”Vad är socialism?” kan du läsa mer om det socialistiska alternativet. Ideologiskt står RS på marxismens grund, den gren som utvecklades av Leo Trotskij, i kamp mot Stalins diktatur (se mer i avsnittet Varför blev Ryssland inte socialistiskt).

Våra dagsaktuella kampanjer är många. Vi ser inte politiken som att några pampar ska väljas vart fjärde år utan den verkliga kraften kommer underifrån – gräsrotskamp där massorna själva aktiverar sig. 2016 var vi aktiva i bland annat dessa nätverk: Folkkampanj för Asylrätt, Rädda vården (Slut på Rean), Ådalens kamp för sin akutsjukvård, Skolkampen i Luleå mot massiva skolnedläggninar, Rött Forum, Tillsammans mot nazismen, Klimatnätverket, Mot mäns våld mot kvinnor, Internationella kvinnodagen 8 mars, Norra Järva Stadsdelsråd, bostadskamp för upprustning på hyresgästernas villkor i Husby och Angered, upprustade simhallar med gratis simskola (Angered), stöd till Livs blockad i Västerhaninge för kollektivavtal, gemensam kamp med Taxiklubben för bra villkor för förare av skolskjuts, färdtjänst mm (Haninge), solidaritet mot krig och förtryck t ex i i Kurdistan, Baluchistan och Etiopien.

Kontakta gärna oss om du vill veta mer.

  • Vi ställer upp med föreläsare om socialisters kamp för hundra år sedan och idag.
  • Du kan prenumerera på veckotidningen Offensiv. Här
  • Du kan bli medlem i Rättvisepartiet Socialisterna, se mer
  • Du kan ge ett stödbidrag. Här

Hemsida: socialisterna.org

Mail: rs@socialisterna.org

Telefon dagtid: 08-605 94 01

Logo and Flag

 

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: